Ladies Self Defense

lsd3

De cursus ladies self defense (lsd) is voor vrouwen die zich willen verdedigen tegen ongewenst fysiek gedrag. Bij lsd worden door de docenten hapkido- en taekwondotechnieken toegepast om zo efficiënt en doeltreffend mogelijk uit bedreigende situaties te komen. De training begint met een warming up voor een sterker en gebalanceerd lichaam. Na oefeningen in ontwijk- en losmaaktechnieken, stoot- , trap- en uitschakeltechnieken is het tijd om bedreigende situaties na te bootsen, het geleerde onderling in praktijk te brengen en je weerbaarheid in de veilige omgeving van onze dojang op de proef te stellen. De bedoeling is om de cursus bij een minimale aanmelding van 6 tot 12 personen op tien achtereenvolgende vrijdagen te geven (met uitzondering van vakantieperioden en bijzondere vrije dagen), van 19.30 tot 21.00 uur. Mocht men een of meerdere cursusdagen verhinderd zijn dan is er nog altijd de mogelijkheid om op dinsdag of donderdag ‘in te halen’ door mee te doen aan hapkido en/of recreatief hapkido, van 20.00 tot 21.30 uur. De lsd-docenten zijn op de docenten hapkido-avonden aanwezig en het cursusmateriaal kan dan worden doorgenomen. Dezelfde docenten zijn dan ook aanwezig. Kosten: € 75,00 voor tien lessen van 1½ uur. Bij aanvang van de cursus tekent u een overeenkomst en dient er worden vooruit betaald.

1 (31)

Street Level Survival (verdedigen op straatniveau)

Bij Yu Sin Kwon kun je ook leren verdedigen op straatniveau, oftewel street level survival (sls). Een ‘body workout’ in combinatie met zelfverdedigingstechnieken. Hier wordt uitgegaan van situaties op straat. Fysiek is een belangrijk onderdeel bij zelfverdediging, daarom begint elke sessie met cardio en krachttraining. Sporters die fysiek goed in hun vel steken, kunnen mentaal ook uitdagingen aangaan en betere prestaties leveren. Dit maakt sls zeker interessant voor mensen die niet via de traditionele martial arts aan hun weerbaarheid willen werken. Het is een training zonder eind, je werkt indien nodig, volgens eigen inschatting het hele jaar door aan je conditie en aan technieken in het staand en grondgevecht. Bij voldoende aanmeldingen wordt sls om de twee weken op vrijdag gegeven, van 20.00 tot 21.30 uur.

Extra

Voor leden van Yu Sin Kwon kan street level survival overigens een extraatje zijn naast taekwondo, hapkido en  sibpalki. Zij hoeven geen contributie te betalen, voor niet-leden geldt wel een ‘heffing’ van € 7,50,- per les. De minimumleeftijd om mee te doen aan sls is 16 jaar. Bij een minimale deelname van 6 tot 12 personen twee vrijdagen in de maand, uitgezonderd in de vakantieperioden en op feest- en bijzondere dagen.

 

Aanmelden voor street level survival

Bij genoeg aanmeldingen wordt in het trainingsprogramma van Yu Sin Kwon plek ingeruimd voor sls. Meer informatie bij Henk Verberne | 06-28 55 32 37 | yusinkwon-hkd@outlook.com of h.m.verberne@upcmail.nl.

Ladies self defence