Ieder seizoen streven we ernaar een clubtoernooi te houden voor alle jeugdtaekwondoïns en hapkidoïns van Hellevoetsluis, Spijkenisse en Rotterdam/Hoogvliet.

Het is een vriendschappelijk toernooi met deelname van de drie zusterverenigingen op Voorne-Putten en in Rotterdam/Hoogvliet. Het doel : kennismaking, op een gezonde manier de krachten met elkaar meten en wedstrijdervaring opdoen. In 2017 lukte het niet om een clubtoernooi te organiseren. Hopelijk krijgen we dit wel voor elkaar in 2018 en in de daaropvolgende jaren, want het Jeugd Club Kampioenschap is echt de moeite waard.

 

8_Jeugdclubkampioenschap_28_Jeugdclubkampioenschap_3

 

 

 

 

 

 

 

Datum, plaats, adres

Datum                 elk jaar op een zondag

Locaties              dojangs in Hellevoetsluis en Spijkenisse

Adres                   Fazantenlaan 4 (Hellevoetsluis) of Verdilaan 194 (Spijkenisse)

8_Jeugdclubkampioenschap_4

Het laatste clubtoernooi vond in 2016 plaats in de dojang van Yu Sin Kwon

Programma

Het programma van het Jeugd Club Kampioenschap is afhankelijk van het aantal inschrijvingen en wordt ruim van te voren bekendgemaakt.

8_Jeugdclubkampioenschap_5

Ook hier wordt in het kader van JOGG en ‘Lekker Bezig’ fruit uitgedeeld.

Wie mogen meedoen?

Het sparringskampioenschap is voor taekwondo- en hapkidojeugdigen tot 17 jaar .Taekwondoïns kunnen verder kiezen voor de wedstrijdvorm stijl, hapkidoïns voor een demonstratie zelfverdediging.

jeugdtraining

Prijsuitreiking door Randy Rijke, TBN-licentiehouder voor taekwondo op Voorne-Putten.

Sparring, taekwondo en hapkido

Wedstrijdduur 2 x 1 minuut met een rustpauze van 20 seconden.
Herkansingssysteem volgens de regels van de WTF.

8_Jeugdclubkampioenschap_7 8_Jeugdclubkampioenschap_9

Stijl, taekwondo, verschillende looppatronen

De verenigingen investeren veel in stijllopen.

 

Zelfverdediging, hapkido

Zelfverdedigingstechnieken (foto) tegen verschillende aanvalsmanieren volgens de regels van de IHA. Duur: maximaal 2,5 minuut. De demonstratie wordt in z’n geheel beoordeeld, alleen de verdediger (ofwel de kandidaat) krijgt een cijfer.

7_YSK Jeugd Clubkampioenschap (3)

Hanmadang

    1 (37)1 (38)

In december 2017 hield Yu Sin Kwon op proef haar 1e Hanmadangavond voor taekwondojeugdleden tot 14 jaar. Min of meer naar voorbeeld van de taekwondobond die drie maanden eerder in Waalwijk op een veel grotere schaal – met ook deelname van jeugd en senioren vanaf 14 jaar – de 1e Open TBN Hanmadang had gerealiseerd (http://www.riekebbe.nl/2017/09/24/1ste-open-tbn-hanmadang/).

 

Hanmadang is een soort taekwondofestival waarbij diverse disciplines zoals poomsae, creative poomsae, hosinsul en breektesten aan bod komen Op internationaal niveau bestaat Hanmadang sinds 1992, geïntroduceerd door het Zuid-Koreaanse Kukkiwon (http://hanmadang.kukkiwon.or.kr/index.do).

1 (48)

 

Bij Yu Sin Kwon werd door de jeugd in december 2017 op een bescheidener schaal ‘gehanmadangd’ om de hoogste gesprongen trappen (1), de meeste voorwaartse trappen binnen één minuut op een kussen (2), de mooiste taegeuks/poomsae’s of zelfbedachte stijlpatronen (3) en de meest effectieve – ook zelfbedachte – zelfverdedigingstechnieken (4).

1 (39) 1 (40)

De jongens en meisjes mochten, met uitzondering van het eerste onderdeel, zelf bepalen of ze bovengenoemde disciplines individueel, als paar of met meerderen uitvoeren. Allemaal in de sfeer van taekwondo. Om het zo eerlijk mogelijk te houden, wordt er rekening gehouden met de graduatie en lichaamslengte van iedere deelnemer.

1 (42)1 (41)

 

De proef werd een succes. Gebleken is dat bij deze activiteit taekwondoïns hun grenzen opzoeken, niet in het minst ‘gehinderd’ door officiële (examen)regels, e.d. De eigen improvisatie spat er als het ware vanaf, zelfs bij de laagst gegradueerden.

1 (43)1 (44)

Het talent komt nadrukkelijk bovendrijven en draagt bij tot een leuke en spannende competitie met een aantal opmerkelijke uitschieters/winnaars. Kortom: Hanmadang brengt meer leven in de brouwerij en kan een stimulans zijn voor jonge beoefenaars van taekwondo om met deze sport door te gaan.

1 (45)1 (46)

Hanmadang wordt een vast item in het activiteitenprogramma van Yu Sin Kwon. Voor de volgende editie(s) zijn ook hapkidoïns van Yu Sin Kwon uitgenodigd en jeugdleden van onze zusterverenigingen Taekwondo Voorne-Putten en Yu Sin Kwan Hapkido.

1 (47)