Ieder seizoen streven we ernaar een clubtoernooi te houden voor alle jeugdtaekwondoïns en hapkidoïns uit Hellevoetsluis, Spijkenisse en Rotterdam/Hoogvliet.

Het is een vriendschappelijk toernooi met deelname van de drie zusterverenigingen op Voorne-Putten en in Rotterdam/Hoogvliet. Het doel : kennismaking, op een gezonde manier de krachten met elkaar meten en wedstrijdervaring opdoen.

8_Jeugdclubkampioenschap_28_Jeugdclubkampioenschap_3

 

 

 

 

 

 

 

Datum, plaats, adres

Datum                 elk jaar op een zondag

Locaties              dojangs in Hellevoetsluis en Spijkenisse

Adres                   Fazantenlaan 4 (Hellevoetsluis) of Verdilaan 194 (Spijkenisse)

8_Jeugdclubkampioenschap_4

Het laatste clubtoernooi vond in 2016 plaats in de dojang van Yu Sin Kwon

Programma

Het programma van het Jeugd Club Kampioenschap is afhankelijk van het aantal inschrijvingen en wordt ruim van te voren bekendgemaakt.

8_Jeugdclubkampioenschap_5

Ook hier wordt in het kader van JOGG en ‘Lekker Bezig’ fruit uitgedeeld.

Wie mogen meedoen?

Het sparringskampioenschap is voor taekwondo- en hapkidojeugdigen tot 17 jaar. Taekwondoïns kunnen verder kiezen voor de wedstrijdvorm stijl, hapkidoïns voor een demonstratie zelfverdediging.

jeugdtraining

Prijsuitreiking door Randy Rijke, TBN-licentiehouder voor taekwondo op Voorne-Putten.

Sparring, taekwondo en hapkido

Wedstrijdduur 2 x 1 minuut met een rustpauze van 20 seconden.
Herkansingssysteem volgens de regels van de WTF.

8_Jeugdclubkampioenschap_7 8_Jeugdclubkampioenschap_9

Stijl, taekwondo, verschillende looppatronen

De verenigingen investeren veel in stijllopen.

 

Zelfverdediging, hapkido

Zelfverdedigingstechnieken (foto) tegen verschillende aanvalsmanieren volgens de regels van de IHA. Duur: maximaal 2,5 minuut. De demonstratie wordt in z’n geheel beoordeeld, alleen de verdediger (ofwel de kandidaat) krijgt een cijfer.

7_YSK Jeugd Clubkampioenschap (3)

 

 

Hanmadang

    1 (37)1 (38)

In december 2017 hield Yu Sin Kwon op proef haar 1e Hanmadangavond voor taekwondojeugdleden tot 14 jaar. Min of meer naar voorbeeld van de taekwondobond die drie maanden eerder in Waalwijk op een veel grotere schaal – met ook deelname van jeugd en senioren vanaf 14 jaar – de 1e Open TBN Hanmadang had gerealiseerd (http://www.riekebbe.nl/2017/09/24/1ste-open-tbn-hanmadang/).

Hanmadang is een soort taekwondofestival waarbij diverse disciplines zoals poomsae, creative poomsae, hosinsul en breektesten aan bod komen Op internationaal niveau bestaat Hanmadang sinds 1992, geïntroduceerd door het Zuid-Koreaanse Kukkiwon (http://hanmadang.kukkiwon.or.kr/index.do).

1 (48)

 

Bij de jeugd wordt er op bescheidener schaal ‘gehanmadangd’: wie het hoogst een gesprongen trap kan uitvoeren, de meeste voorwaartse trappen binnen één minuut op een kussen realiseert, de mooiste taegeuks/poomsae’s of zelfbedachte stijlpatronen loopt en effectieve, zelf ingestudeerde zelfverdedigingstechnieken op de mat legt, etc.

1 (39) 1 (40)

De jongens en meisjes mogen, met uitzondering van de gesprongen trap, zelf bepalen of ze individueel, als paar of met meerderen optreden. Allemaal in de sfeer van taekwondo. Om het zo eerlijk mogelijk te houden, wordt er rekening gehouden met de graduatie en lichaamslengte van iedere deelnemer.

1 (42)1 (41)

 

Met deze activiteit kunnen taekwondoïns hun grenzen opzoeken, niet in het minst ‘gehinderd’ door officiële (examen)regels, e.d. Het komt de eigen improvisatie ten goede, zelfs bij de laagst gegradueerden.

1 (43)1 (44)

Het talent komt daarbij nadrukkelijk bovendrijven en draagt bij tot een leuke en spannende competitie met een aantal opmerkelijke uitschieters/winnaars. Kortom: Hanmadang brengt meer leven in de brouwerij en kan een stimulans zijn voor jonge beoefenaars van taekwondo.

1 (45)1 (46)

Hanmadang is een vast item in het activiteitenprogramma van de vereniging. Hoofdleraar Randy Oeij volgde voor dit taekwondo-onderdeel een speciale cursus bij de TBN. Taekwondoïns en hapkidoïns van Taekwondo Voorne-Putten, Yu Sin Kwan Hapkido en andere taekwondoverenigingen uit het district zijn van harte uitgenodigd mee te doen aan deze activiteit van Yu Sin Kwon.

1 (47)